AMSTERDAM - Het fraaie aangezicht van de Volvo S60 Concept blijft niet voorbehouden aan de productieversie van die auto. Ook de vernieuwde C70 profiteert van de nieuwe designrichting, blijkt uit foto’s die in Barcelona zijn genomen.

In de tijd van mobiele telefoons is het natuurlijk heel erg naïef om een nog niet onthulde auto ongecamoufleerd in een miljoenenstad neer te zetten.

Daarom kunnen we er rustig van uitgaan dat Volvo de vernieuwde C70 binnenkort officieel onthult.

Dat duidt op een onthulling op de IAA in Frankfurt (september). De importeur kon ons dit nog niet bevestigen.

De nieuwe Volvo-motoren vinden ook hun weg naar de C70. Dat betekent dat ook de 1,6-liter GDTi-benzinemotor z’n weg naar de coupécabriolet vindt.

Lager verbruik

In de S60 Concept leverde het blok 180 pk, maar het is veilig om te veronderstellen dat de 1,6-liter viercilinder ook met andere vermogens beschikbaar komt. Volgens Volvo ligt het verbruik 20 tot 30 procent lager dan dat van de huidige vijfcilindermotoren.

Wat betreft de S60 is er minder goed nieuws. De auto komt later dan we verwachtten. De belangrijke nieuwe Volvo staat zeker niet op de IAA in Frankfurt en ook een onthulling op de NAIAS in Detroit lijkt geen haalbare kaart.

Zodoende is een introductie op de Autosalon van Genève in maart 2010 het meest waarschijnlijk.