Rolls-Royce gaat een serie Mini’s aankleden met accessoires van het edele merk. Dit zijn de eerste foto’s van de Mini met blauw bloed. We kwamen 'm tegen in een showroom in Londen.

Dat er een Mini met Rolls-Royce-finesses aan zit te komen; dat wisten we u vorige week al te vertellen. Inmiddels zijn de eerste foto’s van het preproductie model opgedoken. Veel van de bijbehorende informatie ontbreekt, maar we gaan er van uit dat de basis uit de snelle John Cooper Works bestaat.

Uit de foto’s valt goed op te maken dat deze super-de-luxe Mini bovenal van binnen flink onder handen wordt genomen. Magnoliakleurig leer is praktisch overal te vinden; zelfs de hemelbekleding en de ventilatieroosters lijken ermee te zijn bekleed. Daarnaast uiteraard geen gebrek aan walnotenhout – ook al een typisch Rolls-Royce-kenmerk, maar eveneens unieke wijzerplaten die in zwart zijn uitgevoerd. Het merendeel van de overige dashboardelementen komt daarbij in glanzend zwarte pianolak.

Ook de buitenkant is onder handen genomen. Op de eerste plaats is er de blauwe metallic lak. Volgens sommigen gaat het hierbij om Ming Blue – een lakkleur die Rolls-Royce een jaar of vijftien geleden gebruikte op een jubileumuitvoering van de Corniche. Ook alle kunststoffen delen lijken in diezelfde kleur te zijn gespoten. Of er straks verwijzingen naar de Rolls-Royce-naam en het Rolls-Royce merkteken zijn terug te vinden, dat is nog maar de vraag.

Dit preproductie exemplaar is naar verluidt gebouwd voor ‘Mini of Park Lane’ – de meest prestigieuze Mini-dealer van heel Engeland, gelegen aan Hyde Park op een steenworp van de dure Londense wijken Chelsea en Kensington. Daar zou Mini willen polsen of er animo is voor deze ongetwijfeld peperdure variant.