De volgende generatie Opel Meriva moet nog worden onthuld, maar de testauto’s zijn inmiddels al graag geziene gasten in onze nieuwsrubriek.

Na een overwintering in Zweden zijn de proto’s nu uitgezwermd naar de bergen in Frankrijk.

Opels compacte mpv onderscheidt zich vooral door z’n zelfmoorddeuren, die we van het merk zelf Flexdoors moeten noemen. Hierdoor is de instap voor de achterpassagiers makkelijker en is het ook makkelijker om bijvoorbeeld een kinderzitje te installeren. Bij de testauto's probeert Opel ons met camouflage nog op het verkeerde been te zetten, maar wij weten wel beter.

Motoren

Voor de Meriva hebben de Opel-ingenieurs goed naar de ontwikkelingen bij de nieuwe Astra gekeken. Het design toont duidelijk het familiegezicht dat Opel introduceerde op de Insignia en ook gebruikt op de nieuwe Astra.

Bovendien kunnen we op de foto’s zien dat ook de nieuwe Meriva duidelijk groter is dan de huidige generatie, een keuze die ook bij de Astra is gemaakt.

Over het motorenpalet zijn nog geen definitieve details bekend, maar reken er maar op dat er flink wat motoren uit de Astra ook in de Meriva komen te liggen.

Zodoende verwachten we ook de nieuwe 1,4-liter turbomotor met 140 pk. Of Opel ook de moeite neemt om weer een schizofrene (niet in ons land verkrijgbare) OPC-versie te ontwikkelen, is nog niet bekend.

Bezuiniging

De Meriva is een slachtoffer van de bezuinigingswoede van het Amerikaanse hoofdkantoor van General Motors.

Omdat de compacte mpv volgens de GM-directie niet tot de ‘cruciale nieuwe auto’s’ behoort, is de Meriva een jaar uitgesteld. Volgens de oorspronkelijke planning had –ie nu al in de showrooms moeten staan, nu komt de auto pas halverwege 2010.