Vanaf volgend jaar gaat Citroën zich roeren in een nieuw segment: dat van de premium-kleintjes. De DS3 moet een concurrent worden van de Mini. Voor het eerst mogen we de concept car die daar aan voorafgaat van de binnenkant bekijken.

Citroën heeft vorig jaar op de Autosalon van Genève voor het eerst de DS Inside concept car laten zien. Dat is een auto die voorafgaat aan de komst van de DS3; het studiemodel komt voor 95 procent overeen. De DS3 is een driedeurs variant van de nieuwe C3, waarmee we volgende maand voor het eerst kennismaken. Later in de zomer krijgen we voor het eerst de productieversie van de DS3 te zien; in de loop van het volgende jaar maakt die zijn opwachting in de showrooms.

De DS3 wordt als premium-model in de markt gezet. Citroën laat er geen twijfel over bestaan dat de Mini van BMW en de Alfa Romeo Mito in het jachtterrein van de DS3 zitten. Naar goede gewoonte in de klasse van de premium-mini’s kan de DS3 geheel naar wens worden aangekleed. Het interieur van het showmodel mogen we nu voor het eerst bekijken en geeft een goede indruk van wat er allemaal mogelijk is.

Het leer bij de concept car zit zelfs tot op het dak. In het ivoorwitte materiaal zit een print waarin het nieuwe DS-logo terugkomt. Benieuwen of ook op het productiemodel een lederen dak tot de opties behoort. In het interieur is de bekleding van de zetels geïnspireerd op het vormgeving van luxe horlogebandjes. Verder zijn er veel details in donker aluminium en zijn er verschillende alcantara-accenten.