AMSTERDAM - Het vijftigjarig jubileum van het merk laat Mini natuurlijk niet zomaar voorbijgaan. De Britten hebben daarom maar liefst drie speciale versies gelanceerd.

De meest spectaculaire is de MINI John Cooper Works World Championship 50.

Deze speciale topversie heeft de kleur Connaught Green, een hommage aan de klassieke auto’s van John Cooper. Aan de 1,6-liter turbomotor met 211 pk heeft Mini niets veranderd, maar op andere gebieden is er wel flink aan de auto gesleuteld.

Handtekening

Op de rechterstreep op de motorkap en op het dashboard zien we een handtekening van John Michael Cooper, inderdaad de ‘zoon van’. Verder zij er zwarte, 17-inch lichtmetalen wielen, en xenon koplampen met ingebouwde zwarte reflectoren.

Voor de motorkap, delen van de achterklep en het interieur gebruiken de ontwerpers koolstofvezel. Mini bouwt van deze versie 250 exemplaren, die allemaal voor de Europese markt bestemd zijn.

Mini Mayfair

Van een andere orde is de Mini Mayfair. Deze gemoedelijke versie staat op wit, 17-inch lichtmetaal dat de naam Infinity Stream mee heeft gekregen.

Er zijn meerdere lakcombinaties beschikbaar, Hot Chocolate of Midnight Black in combinatie met een wit dak of een zwart dak in combinatie met Pepper White lak.

In het interieur vinden we stoelen met lederen bekleding in Toffee-kleur. Verder zijn er panelen met pianolak, vloermatten met witte piping en een Chrome Line-afwerking.

Mini Camden

De laatste van het trio is de Camden. Net als de Mayfair heeft deze standaard het Chili-pakket. De Camden biedt White Silver, Midnight Black of Horizon Blue metalliclak. De buitenspiegelkappen hebben two-tone lak.

Zwart/witte Union Jack-logo’s bij de richtingaanwijzers maken het feest compleet. In het interieur monteert Mini Fluid Silver panelen en witlederen bekleding met ‘Camden’ emblemen. Het zwart/witte thema wordt ook in de rest van het interieur doorgevoerd.

De Camden en de Mayfair zijn als Cooper, Cooper S en Cooper D te bestellen. Net als de MINI John Cooper Works World Championship 50 komen deze versies ook naar Nederland. Om hoeveel exemplaren het gaat en wat de auto’s gaan kosten, kon de importeur ons nog niet zeggen.