De Seat Bocanegra Concept was een dik jaar geleden de auto die het publiek op moest warmen voor de komst van de Ibiza.

Een concept-car is altijd sprankelender dan de uiteindelijke productieversie, maar nu komt Seat met een Bocanegra-uitmonstering die de snelle Ibiza’s op de concept-car laat lijken.

De gelijkenis met de studie van 2008 is groot. Het pakket bestaat dubbele koplampen met rookglas, een honingraatgrille en zwarte accenten op de voorbumper. Een forse grille onderin de bumper zorgt voor de koeling van de motor. Naast deze grille zijn mistlampen geplaatst.

Embleem

Het zwarte thema keert terug in de buitenspiegelkappen en het donkergetinte zonnedak. Aan de zijkant valt verder 17-inch ‘Sira’ lichtmetaal op.

Onderaan in de achterbumper keert het honingraatraster terug en verder zijn er een achterspoiler, uitgebouwde wielkasten en een donkergetinte achterruit.

Om geen misverstand over de intenties te laten bestaan, is er prominent een ‘Bocanegra’ embleem op de achterklep te zien.

Sportstoelen

Binnenin zijn er speciale sportstoelen met rode stiksels. Een roodgestikte hoofdletter B herinnert de passagiers eraan dat ze in iets speciaals stappen.

Een afgeplat driespaaks stuurwiel met het B-logo, aluminium pedalen en het B-logo op het instrumentarium zijn verdere accenten in deze speciale versie.

Het Bocanegra-pakket is leverbaar op de 150 pk sterke FR en de 180 pk sterke Cupra, allebei met 1.4 TSI. Allebei de snelle Ibiza’s hebben standaard een zeventraps DSG-transmissie en een elektronisch XDS-sperdifferentieel.

Beide auto’s komen later dit jaar in Nederland in de showrooms te staan. De Nederlandse prijzen zijn nog niet bekend.