AMSTERDAM - Renault heeft een prototype van een van zijn eerste elektrische auto´s klaar, de Kangoo be bop Z.E. Die laatste twee letters staan voor zero emission, en de geheel elektrisch aangedreven Kangoo be bop heeft met opgeladen accu’s een range van 100 km.

Deze studie borduurt voort op de Z.E. conceptcar die Renault vorig jaar in Parijs liet zien. Ten opzichte van de Kangoo be bop, die binnenkort geïntroduceerd wordt, verschilt de Z.E. niet eens zo heel veel. Alles wijst erop dat dit een van Renaults eerste elektrische modellen wordt, in 2011 brengt het merk ze op de markt. De allereerste productieversie van een elektrische Renault wordt echter een nieuwe sedan, waarvan we onlangs al iets te zien kregen. Die wordt leverbaar in Israël. 

Lithium-ion

Bij de Kangoo be bop Z.E. zit naast de rechterkoplamp een klepje waarachter een ingang voor de stekker zit, waarmee je de lithium-ion accu’s via het 220 voltnet in 8 tot 10 uur kunt opladen. Renault kan echter ook de mogelijkheid bieden de Z.E. met 400 volt op te laden en dan zijn de accu’s in 30 minuten vol. De elektromotor levert 60 pk en 190 Nm. In 2011 wil Renault de elektrische auto een fikse duw in de rug geven, en wil het samen met partner Nissan leider worden in het segment van de zero emission auto’s. De auto’s die dan op de markt komen hebben minimaal een range van 160 km.

Ford komt eveneens in 2011 met een elektrische auto, een nieuw model Focus.

De accu´s van de be bop Z.E. zitten onder het dashboard, zodat er geen bagageruimte verloren gaat. Een typische conceptcargimmick is de display op de zijkanten van de auto. Ontgrendelt de bestuurder de be bop Z.E. met de afstandsbediening dan kun je op de displays zien in hoeverre de accu’s zijn opgeladen. Verder staat de studie op 18 inch wielen.