AMSTERDAM - Opel houdt het in het komende decennium qua elektrische auto’s niet alleen bij de Ampera. Het Duitse merk komt met nog een kleinere accu-auto op de proppen.

Dat meldt AutoExpress. De kleine elektrische auto gaat volgens het Engelse blad Trixx heten, een verwijzing naar een concept-car die in 2004 op de Autosalon van Genève stond.

Ondanks de compacte buitenmaten bood deze Trixx plek aan vier inzittenden en hun bagage, zoals bijvoorbeeld vouwfietsen.

De Trixx deelt z’n accutechniek met de Ampera, maar een benzinemotor als range-extender ontbreekt. Dat heeft als gevolg dat de actieradius beperkt blijft tot 150 kilometer.

Accupakket

Aangezien de Trixx vooral bedoeld is als stadsauto, is dat niet zo’n probleem. Wat vooralsnog wél een probleem is, is de prijs van de accutechnologie.

AutoExpress becijfert dat het accupakket alleen al 8.000 pond gaat kosten, tegen de huidige wisselkoers is dat een dikke 9.000 euro.

Onverkoopbaar

Op dit moment zou de compacte Trixx hierdoor onverkoopbaar zijn. Als de Trixx in productie gaat, is dat echter op z’n vroegst pas in 2012.

Doordat de accuprijzen dalen, is het goed mogelijk dat de Trixx dan wel concurrerend geprijsd kan worden.