AMSTERDAM - Om de Volvo V50 nog wat extra in het zonnetje te zetten, biedt de importeur twee actiemodellen voor de stationwagon aan. Het gaat om de Advantage en de Sport.

Beide pakketten zijn te combineren met de 1,8-liter benzinemotor en de 1,6-liter Drive, al dan niet voorzien van het nieuwe Start/Stopsysteem. De Volvo V50 Advantage biedt een met leder bekleed stuurwiel en 16-inch lichtmetalen wielen. De 1.8 Advantage kost 27.995 euro en de 1.6 Drive Advantage is er voor dezelfde prijs. De Drive met het Start-/Stopsysteem kost 29.995 euro.

Wie meer luxe wil, kan kiezen voor de Sport-versie. Die biedt mistlampen vóór, 17-inch lichtmetaal, audiobediening op het stuurwiel, een highperformance audiosysteem met USB-poort, aluminium afwerking, Bluetooth, climate control, regensensor, armsteun achter en Dalaro stoelbekleding.

De 1.8 Sport kost 29.995 euro, net als de 1.6 Drive Sport. Ook hier geldt voor de Start-/Stopversie van de Drive een meerprijs van 2.000 euro. De Advantage- en de Sport-versies van de V50 zijn per direct te bestellen bij de dealers.