AMSTERDAM - Ford introduceert volgend jaar de Fiesta in de VS. Om het publiek alvast op te warmen voor de compacte auto zijn er alvast 100 exemplaren ingezet, de berijders van de auto´s moeten hun belevenissen op een speciale website zetten.

De Noord-Amerikaanse markt is rijp voor compacte auto´s uit het Europese B-segment. Ford introduceert daarom in 2010 de Fiesta in de VS, Volkswagen gaat hetzelfde doen met de nieuwe Polo en er waren plannen om de Opel Corsa te laten emigreren, en het model in Amerika als Saturn te leveren.

Maar rond die laatste is het stil door de perikelen bij GM, en als Saturn zal de Corsa helemaal niet geleverd gaan worden want die merknaam verdwijnt mogelijk al in 2009.

Om het publiek alvast kennis te laten maken met het Europese model, zet Ford honderd Fiesta´s in. De gebruikers mogen er een half jaar mee rijden, maar moeten dan wel actief met hun ter beschikking gestelde auto aan de slag gaan en hun belevenissen op een speciale website zetten. Op die manier hoopt Ford de weg voor het voor de Amerikaanse markt nieuwe model te effenen.