AMSTERDAM - Volkswagen gaat de Passat 1.4 TSI die in de 20-procents bijtellingscategorie valt, als eerste benzineauto leveren onder het Bluemotion-label.

Al eerder berichtten we dat Volkswagen de Passat 1.4 TSI onder de 140 gram/km wist te krijgen, erg interessant voor leaserijders.

Inmiddels weten we meer over de gedane aanpassingen. Zo is het motormanagement van de auto aangepast en kreeg de versnellingsbak langere overbrengingsverhoudingen.

Daarnaast is de luchtweerstand met 5 procent verminderd, dit door een gladdere afwerking van de wagenbodem, een koetswerk dat 15 mm lager staat en doordat er een dichte grille wordt gemonteerd.

Bovendien zijn de Bluemotion-modellen 30 kilo lichter dan de vergelijkbare ‘normale’ uitvoeringen van de Passat

Benzinevarianten

De aanpassingen zorgen ook voor iets betere prestaties: de Passat sprint in 10,3 seconden naar 100 km/h (normale uitvoering: 10,5 s) en haalt een topsnelheid van 205 km/h (normaal 203).

Voor de sedan geldt dat zowel de handgeschakelde als de DSG-versie in de 20-procents bijtellingscategorie vallen, voor de Passat Variant lukt dat alleen de versie met DSG. Volgens de Nederlandse importeur ligt het in de lijn der verwachting dat ook benzinevarianten van andere modellen in de toekomst als Bluemotion op de markt komen.