AMSTERDAM - Dat Porsche al langer aan een hybride-Cayenne werkt is bekend, er zijn nu echter meer details gegeven over de aandrijflijn, van de versie die volgend jaar als Cayenne S Hybrid in de markt wordt gezet.

De Cayenne S Hybrid heeft de 333 pk sterke, direct ingespoten V6 met compressor, een vrij nieuwe motor van de Volkswagen Groep, die ook wordt ingezet voor de toekomstige VW Touareg Hybrid.

De parallelhybride heeft een elektromotor met 52 pk en die ondersteunt tot snelheden van 138 km/h de V6. In stadsverkeer kan de elektromotor het alleen af, indien de accu’s goed opgeladen zijn. Porsche geeft een verbruik op van minder dan 9 liter benzine per 100 kilometer. Dat komt neer op een CO2-uitstoot van 210 gram per kilometer. 

Totaal 374 pk

Ook al levert de V6 333 pk (440 Nm) en de elektromotor 52 pk, het totale vermogen bedraagt 374 pk. Je kunt die twee waarden niet bij elkaar optellen want de verbrandings- en de elektromotor pieken niet tegelijkertijd. Porsche noemt de hybride-Cayenne S omdat hij met een sprint van 0 naar 100 in 6,8 seconden ongeveer net zo snel is als de gewone Cayenne S die een V8 aan boord heeft. 

Het maximum koppel van de V6 en de elektromotor samen bedraagt 550 Nm.

De Cayenne S Hybrid komt in 2010 op de markt. Volkswagen heeft dezelfde techniek onlangs al in een hybride-Touareg laten zien, maar dat merk introduceert de technologie pas in de volgende generatie Touareg.