AMSTERDAM - Eigenlijk heeft Honda zijn kaarten gezet op waterstoftechnologie, maar de vele subsidies die liggen te wachten voor plug in-hybrides, is reden voor de Japanners om toch een andere weg in te slaan.

Honda ziet waterstof als de beste lange termijn-oplossing om benzine en diesel te vervangen.

De nieuwe regering in Amerika heeft echter subsidies klaarliggen om plug in-hybrides te promoten.

Honda heeft aangegeven daarom mee te gaan doen met die trend, gezet door onder meer GM, Toyota en Nissan. Dat geeft Honda-directeur Takeo Fukui aan in een vraaggesprek met persbureau Bloomberg.

Opwachting

Honda heeft nog geen concrete plannen om een plug in-hybride op de markt te brengen. Ze hikken aan tegen de hoge kosten voor een lithium ion-batterij en de korte actieradius van de auto’s.

Vorige week is begonnen met de bouw van een fabriek voor lithium ion-batterijen. In 2010 moeten deze hun opwachting maken in de reguliere parallel-hybrides.

Pilot

Honda is tot dusver het enige bedrijf dat een waterstofauto verkoopt. Het betreft de FCX Clarity, waarmee in Amerika een ‘pilot’ wordt gehouden. Honda heeft gekozen voor waterstof, omdat het merk denkt dat daarmee de grootste winst kan worden geboekt bij de terugdringing van CO2.

Bovendien beloofde de Bush-regering in 2003 dat er 1,2 miljard dollar beschikbaar werd gesteld voor het ontwikkelen van waterstof als vervanger van reguliere brandstof. Daar denkt Obama kennelijk echter anders over.