AMSTERDAM - Kia maakt flink vaart met de uitbreiding van het modelgamma. Nog voor het einde van dit jaar staat er een kleinie mpv in de showrooms.

De kleine Kia mpv krijgt een uiterlijk dat sterk lijkt op dat van de No3 Concept. Het Koreaanse merk onthulde deze concept-car op de Autosalon van Genève.

De No3 Concept is 4,04 meter lang en dat zal bij het productiemodel niet veel anders zijn. Onder de kap komen de bekende benzine- en dieselmotoren te liggen en ook het ISG-systeem maakt z’n opwachting in de mpv. 

Panoramadak

Verder komt er waarschijnlijk de optie van een panoramadak, maar zo’n opvallend exemplaar met diagonale scheidingsbalk als op de concept-car wordt het waarschijnlijk niet.

De Kia gaat het opnemen tegen auto’s als de Citroën C3 Picasso en de Opel Meriva. Van die laatste komt begin 2010 een geheel nieuwe generatie op de markt.

Kia onthult de productieversie van de No3 Concept op de IAA in Frankfurt. Rond december verschijnt de auto in de showrooms. De naam van de productieversie is nog niet bekend.