Mini-familie groeit met Speedster

AMSTERDAM - Na de komst van de Mini Crossman, een SUV-achtige, die we nog dit jaar verwachten, is het niet afgelopen met de familie-uitbreiding bij Mini. Deze Speedster is de volgende die op de kalender staat.

Mini is bezig met de ontwikkeling van een Speedster. Dat moet na de Crossman de volgende telg worden van de succesvolle compacte familie. Onze collega’s van het Engelse AutoExpress weten al hoe het nieuwe model er uit moet gaan zien. Ze zien ‘m als concurrrent voor de nieuwe Mazda MX-5, die een stukje afslankt ten opzichte van het huidige model en ook de Honda CR-Z zit in het territorium van de Mini Speedster.

De techniek van de Speedster komt voor het grootste deel overeen met die van de huidige cabrio. Het grote verschil is dat de achterbank vervalt, waarmee het een tweezitter wordt en hij krijgt een lager en breder silhouet. Zo wordt het een roadster in de ware zin van het woord.

Het dak wordt een elektrisch bedienbare softtop die in de koude maanden kan worden vervangen door een hardtop. Daarmee krijgt de Speedster een coupé-achtig profiel te krijgen.

Volgens AutoExpress huurt BMW een derde partij in om de carrosserie van de Speedster te bouwen. De Crossman wordt ook al niet in de fabriek in Oxford gebouwd, maar bij het Oostenrijkste Magna. Verwacht de komst van de Speedster in 2011 en wat later zal ook een spectaculaire John Cooper Works-versie verschijnen.

Tip de redactie