Corvette Grand Sport is knipoog naar verleden

Terwijl GM vecht voor lijfsbehoud is afgelopen weekend bij het National Corvette Museum in Bowling Green Kentucky de Corvette Grand Sport onthuld. Een speciale uitvoering van de C6, die verschillende Z06-kenmerken heeft.

De Grand Sport is er als coupé en als cabriolet. De 6.2 V8 LS3 levert 437 pk, met een aangepast uitlaatsysteem stijgt dat met 5 pk.

Aangepaste overbrengingsverhoudingen van de versnellingsbak maken de Grand Sport tweetiende sneller op de sprint van 0 naar 60 mph, maar belangrijker zijn volgens Corvette de technische aanpassingen.

Zo doet de Grand Sport het met andere dempers en veren, een aangepaste stabilisatorstang en bredere banden. Voor hebben de banden de afmetingen 275/35ZR18, voor is het 325/30ZR19. De voorbumper is van de Z06, de achterspoiler komt eveneens van die krachtiger uitvoering van de C6. Ook de remmen zijn van het meer dan 500 pk sterke monster.

In de jaren zestig plande Chevrolet een Grand Sport van de 1963 Corvette, die zou in een oplage van 125 exemplaren op de markt komen. Die was bedoeld voor de racerij maar GM besloot niet met een fabrieksteam te komen. In 1996 was er een Grand Sport C4 in een oplage van 1.000 stuks. Ook de nieuwe Grand Sport is weer bedoeld voor Amerikaanse liefhebbers.

Tip de redactie