AMSTERDAM - Als een donderslag bij heldere hemel is –ie er: de nieuwe Opel Astra! Wij hebben de eerste beelden voor u.

De nieuwe Astra maakt op diverse gebieden een behoorlijke sprong vooruit. Zo komt er een nieuwe 1,4-liter turbomotor beschikbaar.

Deze heeft directe inspuiting en komt in twee smaken. Eentje heeft een vermogen van 136 pk, de andere 180 pk.

Vermogen

Het gamma trapt af met een turboloze 1,4-liter motor. Deze heeft een vermogen van 80 pk. Daarna is de koek nog lang niet op, want de OPC wordt sterker dan ooit.

Het vermogen van die beul bedraagt maar liefst 270 pk. Die versie is voorbehouden aan de GTC Coupé, waarvan we u al een schets kunnen tonen.

Zuinigheid

Voor de zuinigheidsfreaks biedt Opel ook weer de bekende CDTI-motoren aan. Het palet bestaat uit blokken met een cilinderinhoud van respectievelijk 1,3-, 1,7- en 2,0-liter.

Een 80 pk sterke EcoFlex-diesel met start/stop-systeem haalt een CO2-uitstoot onder de 120 gram per kilometer.

Afmetingen

Op de zijkant van de geheel nieuwe Astra zien we een duidelijke familiegelijkenis met de Insignia. De Astra is natuurlijk wel een stuk kleiner.

De Opel voor het C-segment is 1,80 meter breed en de wielbasis is 2,70 meter. Dat is respectievelijk 5 en 9 centimeter meer dan bij de huidige Astra.

Comfort

Opel heeft veel aandacht geschonken aan het comfort. De afwerking van het interieur staat op een hoger niveau en het systeem met instelbare dempers zoals we dat kennen uit de Insignia komt ook beschikbaar voor z'n kleine broer.

De Astra krijgt natuurlijk meerdere carrosserievarianten. We kunnen u naast de hatchback ook nog schetsen van de Sports Tourer, de GTC en de Zafira tonen.

Opel toont de nieuwe bestseller op de IAA in Frankfurt aan het grote publiek. In oktober start de verkoop van de nieuwe Astra.

Nieuwe Opel Astra