AMSTERDAM - Audi vindt het zonde om z’n nieuwe, geblazen vijfcilinder alleen voor de TT RS te reserveren. Zodoende werkt het merk nu hard aan een super-A3 met deze motor. Inderdaad: er komt voor het eerst een RS3!

De RS3 wordt de overtreffende trap van de Audi S3. Die schopt het tot 265 pk, waar de RS3 profiteert van de volle 340 pk van de nieuwe vijfcilinder.

Dat vermogen geeft de super-A3 vleugels. Reken op een sprint naar 100 kilometer per uur in rond de vijf seconden en zeer snelle tussenacceleraties.

De topsnelheid is natuurlijk gelijk aan de S3, want ook hier grijpt een begrenzer bij 250 kilometer per uur in. De RS3 beschikt over vierwielaandrijving, die het meeste vermogen naar de achterwielen stuurt.

Concurrenten

De Audi RS3 wordt hiermee de krachtigste auto in z’n segment. De belangrijkste concurrent wordt de Subaru Impreza WRX STI, Mitsubishi Lancer Evolution en de Ford Focus RS.

Maar ook mensen met interesse in een BMW 135i Coupé kunnen vanaf 2010 een kijkje nemen in de Audi-showrooms. We verwachten de onthulling van de RS3 op de Autosalon van Genève in maart 2010.