Mercedes-Benz wilde de E 63 AMG pas vlak voor de New York International Auto Show onthullen, maar had buiten het internet gerekend. Zodoende kunnen we u de bruutste E nu al -zij het op lage resolutie- laten zien.

Ook de sheet met specificaties is gelekt en het blijkt dat veel bij hetzelfde is gebleven. Maar in het geval van de E 63 AMG is daar weinig mis mee, want wie klaagt er nu over een 6,2-liter V8 met 514 pk? Het maximumkoppel bedraagt 630 Nm.

Alhoewel de snelste E-klasse bepaald geen vedergewicht is (leeggewicht is 1995 kilogram), zijn de prestatiecijfers andermaal zeer indrukwekkend. De sprint naar 100 kilometer per uur kost de E 63 AMG 4,5 seconden en de topsnelheid is uiteraard begrensd op 250 kilometer per uur.

Het gecombineerde verbruik is iets om minder trots op te zijn: 14,5 liter per 100 kilomter, bij een CO2-uitstoot van 345 gram per kilometer.

De E 63 AMG krijgt standaard 18 inch lichtmetaal mee, maar een grotere diameter behoort natuurlijk tot de mogelijkheden. We verwachten de E 63 AMG in de zomer in de showrooms. Voor de motorshow in New York kunnen we u meer details over de E 63 AMG melden.