AMSTERDAM - Kroymans Import Europe, de Kroymans Retailgroup, Kroymans Corporation en Kroymans Car Import zijn failliet verklaard.

Volgens vakblad Automotive hebben CNV-bondsbestuurder Dolf Polders en FNV-bestuurder Ans van Uffelen dat vanmiddag gehoord tijdens een gesprek met de bewindvoerder van Kroymans.

Volgens de vakbondsbestuurders wordt nu eerst geprobeerd de onderliggende import-bv's (Cadillac/Corvette/Hummer, Saab, Jaguar, Kia en Alfa Romeo) door te verkopen aan andere gegadigden.

Volgens Polders zijn er nu twee scenario's: of de onderliggende bv's worden nu doorverkocht; hierbij blijft de werkgelegenheid nagenoeg intact. "Het meest waarschijnlijke scenario is echter dat de banken de schuld zoveel mogelijk ingelost willen zien", zegt Polders. "In dat geval worden de onderliggende bv's ook failliet verklaard. Dan houdt zo'n 70% van de medewerkers zijn baan."

Nieuwe auto’s van de Kroymans-automerken Hummer, Cadillac, Corvette, Alfa en Kia worden bovendien momenteel niet geleverd, voor klanten die al aanbetalingen hebben gedaan is het afwachten of ze ooit hun auto krijgen.