AMSTERDAM - Voor het grote publiek opent de AutoRAI pas morgen de poorten. Wij nemen vandaag alvast een kijkje op de beurs. Veel merken zijn afwezig, maar het is geenszins leeg in de Amsterdamse beurshallen.

AutoWeek maakt vandaag al zijn rondje over de AutoRAI 2009. Wereldprimeurs zijn er niet te zien maar voor wie niet op de internationale beurzen komt, is er genoeg te beleven in Amsterdam.

We maakten een fotoreportage van de opvallendste verschijningen. Wel eens drie Rolls-Royces in slagorde naast elkaar aanschouwd of oog in oog gestaan met een Bugatti Veyron – nog wel in de hyperexclusieve Hermes-editie? En wie riep er ook al weer dat Ferrari niet aanwezig is op de beurs?

Merkenstands

Ook Cadillac, Corvette en Hummer zijn ondanks het faillissement van de importeur gewoon te zien. Merkenstands zijn er dit keer niet.

In zes paviljoens staan de modellen naar segment gerangschikt. Alleen aan de wat minder uitbundige aankleding van de beursvloer kun je zien dat het geen AutoRAI als vanouds is.

Verder zijn er vele modellen die nog niet in Nederland te zien zijn geweest. Maak op de AutoRAI kennis met de nieuwe VW Polo, de verse generatie Lexus RX of  op de AutoWeek-stand met de Ford Focus RS. Voor lezers van ons blad is die zelfs te winnen.

Maar ook ontsnapt de RAI-bezoeker niet aan het groene gedeelte. Het hoogtepunt daarvan vind je op de GTO-stand, waar de Tesla Roadster staat te glimmen.

In het groene paviljoen maak je verder onder meer kennis met de aardgas-Zafira die binnenkort wordt ingezet als Groen op Weg-duurtester.