AMSTERDAM - Citroën viert het zestigjarig jubileum van z’n icoon 2CV met een speciale versie van de C3 Pluriel. We weten nu ook wat deze Charleston kost. Ook is er een nieuwe motor voor de C6.

Bij de C3 Pluriel Charleston springt natuurlijk de metalliclakcombinatie ‘Burlat’ met ‘Noir Obsidien’ (donkerrood en zwart) het meest in het oog.

Inderdaad, een eerbetoon aan de originele 2CV Charleston. Verder bestaat de meeruitrusting uit radio/cd-speler met mp3-ondersteuning, automatische airconditioning, automatisch inklapbare en verwarmbare buitenspiegels, 15 inch lichtmetaal, zwartlederen bekleding en een met leder bekleed stuurwiel.

Vanafprijs

De vanafprijs is 22.890 euro. Voor dat geld krijgt u eentje met 1.4i benzinemotor voor uw deur, goed voor een vermogen van 75 pk.

Wie meer kracht wil, kan ook kiezen voor een 1,6-liter viercilinder met 110 pk. Deze versie is alleen te krijgen in combinatie met de Sensodrive transmissie en kost dan 25.290 euro.

Bij de Citroën C6 neemt een nieuwe 3.0 HDiF de plaats in van de 2.7 HDiF. De zescilinder mobiliseert 243 pk en 450 Nm koppel. De verkoop start per 1 mei, de prijzen zijn nog niet bekend.