Kia toont in Korea het nieuwe vlaggenschip. Voorlopig heet hij nog KND-5 concept, maar het is een voorbode van de VG, en dat wordt een bijna vijf meter lange limousine.

Waar Nederland zich voorbereidt op de AutoRAI, doet Korea het zelfde voor de Seoel Motor Show, die vrijdag de poorten opent.

Eén van de primeurs daar is deze Kia KND-5 concept. Het is een voorbode van een nieuwe limousine die voor onder de naam VG wordt ontwikkeld.

Oprius

Het moet een opvolger worden voor de Amanti, die niet in Europa wordt gevoerd maar het hier een tijdje onder de naam Opirus heeft geprobeerd. Ook dit nieuwe model gaat de oversteek niet maken. De auto is ontworpen onder leiding van de Duitser Peter Schreyer.

Deze eerste afbeelding zwerft al over internet, maar officiële informatie is er nog niet. De concept car is naar verluidt 4,95 meter lang, 1,85 meter breed en 1,48 meter hoog.

Het studiemodel heeft een 3,5-liter V6 onder de motorkap. Hij staat op een nieuw platform voor voorwielaandrijvers en heeft een wielbasis van 2,85 meter. Het productiemodel wordt echter een achterwielaandrijver en deelt zijn techniek met de opvolger van de Hyundai Azera, die wij kennen als Grandeur.