De topmensen in de autowereld hebben het zwaar momenteel: meldden we eerder vandaag dat Rick Wagoner CEO-af is bij General Motors, ook z’n collega Christian Streiff kan z’n biezen pakken bij PSA.

Streiff was sinds november 2006 CEO van PSA. De slechte resultaten van PSA vormen de oorzaak van het ontslag van Streiff.

Vorige maand noteerde het Franse automobielconcern maakte een nettoverlies van 343 miljoen euro bekend over 2008. Bovendien maakte PSA bekend dat het voor 2010 niet uit de rode cijfers komt.

Streiff

Philippe Varin (56) is de opvolger van Streiff. Hij was de afgelopen jaren de directeur van staalconcern Corus, dat inmiddels onder de vleugels van Tata opereert.

Thierry Peugeot, voorzitter van de Raad van Toezicht, is in z’n nopjes met de benoeming van Varian: “De gehele raad van bestuur is van mening dat er in deze roerige tijden een verandering van het management noodzakelijk is. Ik ben ervan overtuigd dat we onder Varin ons potentieel weer kunnen waarmaken.”

Uiteraard is Streiff niet blij met het ontslag: “PSA is mede door mijn bedrijfsvoering goed in staat om de crisis te overleven. Ik heb een plan gelanceerd om de kosten te drukken en flink wat nieuwe modellen gelanceerd.

Bovendien is onder mijn bewind de voorraad onverkochte auto’s gedaald. Toch begrijp ik de beslissing van de directie, want de economische en financiële omgeving vroegen om mijn vertrek."