De klassieke Corvette Stingray houdt de Amerikanen tot op de dag van vandaag bezig. Hoog tijd dus, voor een moderne interpretatie van dat model.

Van Anteros hebben we al eens eerder een Corvette-verbouwing in retro-stijl gezien. Nu zijn er de schetsen van het volgende project. Dat wordt een moderne interpretatie van de historische Stingray met de naam Stinger.

General Motors liet al eerder een ontwerp zien van een moderne variant van het klassieke model. Die is gebruikt in de nieuwe Transformers-film en waarschijnlijk krijgt de komende C7 trekken van die auto. Voor wie niet wil wachten op de opvolger van huidige C6, is binnenkort dit ombouwpakket van Anteros beschikbaar.

C6

De creatie van Anteros is opnieuw ontworpen rondom de techniek van de Corvette C6. Het ontwerp heeft trekken van de Stingray uit de jaren ’60 maar gebruikt het hart van de ZR1 – dat betekent dat hij een 6,2-liter V8 met een vermogen van 647 pk krijgt.

Er wordt voor de auto een sprint van 0 naar 100 km/u beloofd in iets meer dan drie seconden en de topsnelheid moet liggen bij 320 km/u.

Het gewicht van de Anteros Stinger wordt beperkt door carrosseriedelen van composietmateriaal en verder wordt het interieur helemaal naar smaak van de klant aangepast.