De Nederlandse Jeep-importeur heeft nog Patriots en Compassen staan van het vorige modeljaar. Die gaan tegen bijzonder lage prijzen van de hand.

De Jeeps Compass en Patriot werden enige tijd geleden in het leven geroepen om de stroom aan Koreaanse compacte SUV’s te stoppen. Voor het modeljaar 2009 is het interieur flink vernieuwd. Dat moeten de auto uit de aanbieding dus ontberen want die zijn van modeljaar 2008.

De oude modellen worden verkocht onder de naam Adventure en zijn op basis van de Sport-uitvoering. De Patriot in zo’n uitvoering is te koop voor een prijs vanaf 23.990 euro; een exemplaar van modeljaar 2009 kost minimaal 26.900 euro.

Op basis van de Limited is er nog de Liberty-uitvoering; die heeft een prijs vanaf 29.900 euro. Die is altijd voorzien van de 2,4-liter benzinemotor in combinatie met de CVT-automaat. De Liberty heeft de standaarduitrusting van de Adventure en voegt daar nog cruise control, mistlampen vóór, uitneembare en uitwasbare bekleding in de bagageruimte, een gedeeltelijk lederen bekleding van zetels en stuur en een Liberty-aanduiding in de achterbumper.

Ook de Compass is leverbaar als Adventure-uitvoering. Ook hier gaat het om een 2008-model. De vanafprijs van dit actiemodel is 24.990 euro voor de variant met 2,4-liter motor en handgeschakelde versnellingsbak. Voorheen kostte deze uitvoering op de kop af 30.000 euro dus er valt een voordeel te halen van 5.010 euro.