AMSTERDAM - Nadat we eerder vandaag met de prijzen van onhaalbare auto’s op de proppen kwamen, is het nu tijd voor een bereikbare auto: de Renault Clio heeft al flink wat prijslabels opgeplakt gekregen.

De basisversie van de nieuwe Clio is de 1.2 16v 75 pk, die 12.990 euro kost. Die versie heeft de beschikking over het speciale Carminat TomTom-navigatiesysteem, Radio/CD met MP3-ondersteuning en elektrisch bedienbare zijruiten.

De Dynamique voegt hier ESP, lichtmetaal met een diameter van 16 inch en Bluetooth-ondersteuning aan toe.

Voor 95 euro extra is de Dynamique-uitvoering uit te breiden met het speciale introductiepakket. Dat omvat een elektronisch geregelde airconditioning en een regen- en lichtsensor.

De vijfdeurs Clio heeft een meerprijs van 600 euro, de Estate is 1.400 euro duurder ten opzichte van de driedeurs Clio.

Motor

Het motorenpalet van de Clio bestaat verder uit de 100 pk sterke 1.2 TCE, 1.6 16v (110 pk) met automaat, 128 pk sterke 1,6-liter zestienklepper (GT) en natuurlijk de 200 pk sterke 2,0-liter viercilinder (RS).

De GT-uitvoering van de Clio Hatchback is nieuw. Deze GT is aan de buitenzijde herkenbaar door onder meer zijn dubbele uitlaat en extra side skirts.

Interieur

In het interieur zijn de stoelen te vinden die Renault ook monteert in de Clio Renault Sport. Tot de standaarduitrusting van de Clio GT behoren een elektronisch geregelde airconditioning en een regen- en lichtsensor. De Nederlandse prijs van deze auto is nog niet bekend.

De Clio RS heeft wel z’n prijskaartje. Als uitgeklede Cup-versie kost de 200 pk sterke RS 23.990 euro, de gewone RS is er vanaf 27.990 euro. De nieuwe Clio staat zeer binnenkort in de showrooms.