AMSTERDAM - De vierdeurs Lamborghini Estoque debuteerde afgelopen najaar op de Autosalon van Parijs. Het was het plan om de auto in 2011 in de showrooms te zetten. Maar die plannen zijn gewijzigd.

“De timing en marktomstandigheden zijn niet juist om een nieuwe modellijn te presenteren,” verklaart marketingman Maurizio Reggiani in de Britse pers.

Het project was nog in een pril genoeg stadium om de boel zonder financiële pijn stil te zetten. Over wanneer de Estoque dan wel komt, wordt niet gesproken.

De Estoque

De Estoque zou worden uitgerust met een V10, een V8 met turbo, een hybride V8 en wellicht een diesel. Lamborghini wil zich de komende tijd richten op gewichtsbesparing en turbomotoren staan niet langer op de verlanglijst. “Hoogtoerige turboloze motoren passen beter bij de Lamborghini-klant.”

Ook een DSG-transmissie komt er in Sant’Agata Bolognese niet in. En handgeschakelde transmissies sterven wellicht uit.

In de plaats daarvan wordt een nieuwe E-gear-transmissie ontwikkeld. “Die vormt de beste combinatie tussen gewichtsbesparing en mooie mechaniek.”

De DSG wordt aan de kant gezet omdat hij volgens Lamborghini te soepel schakelt en te weinig drama biedt voor hun modellen.