AMSTERDAM - Mercedes test in Duitsland met de volledig nieuwe Mecedes-Benz-SLK. Dit nieuwe model zal pas aan het einde van 2010 klaar zijn.

De huidige Mercedes-Benz SLK heeft zijn levenscyclus van zes jaar er al weer bijna op zitten. Vorig jaar is de auto gefacelift en nu is het tijd voor iets nieuws, en de opvolger wordt op het moment in Duitsland getest. De derde generatie SLK komt naar verwachting aan het einde van 2010 op de markt.

Wanneer we het silhouet van dit prototype bekijken, blijkt dat de auto niet veel groeit ten opzichte van zijn voorganger. De SLK blijft dus de compacte roadster die hij was. Als de liefhebbers hun zin krijgen, raakt het nieuwe model ook nog een paar kilo kwijt.

Veranderingen

Wel is de motor (nog) wat langer geworden en is het passagierscompartiment wat verder naar achteren geplaatst.

Verder is het goed denkbaar dat de nieuwe SLK stijlkenmerken krijgt van SLS AMG Gullwing, die de grote broer is in het Mercedes- sportwagenprogramma; al blijven de vleugeldeuren natuurlijk achterwege.

Mercedes heeft voor de nieuwe SLK in elk geval de 204 pk sterke 2,2-liter CDI geselecteerd die al in de C250 CDI ligt. Voor wie gaat voor pure kracht, wordt er een 3,5-liter benzinemotor met twee turbo’s ontwikkeld die 470 pk levert. Die versie is goed voor een AMG-label.