De spectaculaire GTbyCitroën wordt niet zo maar het museum in gereden. Citroën heeft plannen met de sportauto, die tot nu toe alleen op het computerscherm rond rijdt.

Citroën ontwierp voor het racespel Gran Turismo 5 Prologue deze GTbyCitroën. Met die auto kan via de Playstation 3 worden geracet. De auto is verder op verschillende beurzen getoond. Citroën neemt niet zo maar afscheid van de spectaculaire sportauto. Volgens de officiële lezing ‘worden de mogelijkheden met de auto onderzocht’.

Dat is natuurlijk voer voor speculatie. In de coulissen van de Autosalon van Genève zou Citroën-baas Vincent Besson productieplannen voor de auto hebben aangekondigd. Er zou een gelimiteerde oplage van twintig stuks komen. Over de techniek is nog niet veel duidelijk maar er wordt gefluisterd over een V8 van Ford of General Motors. Over wanneer we meer horen over Citroëns sportauto is evenmin iets bekend.

Als de GTbyCitroën het werkelijk redt tot het productiestadium, zou het de eerste voor een computerspel ontwikkelde auto zijn, die ook in de werkelijke wereld verschijnt.  

In AutoWeek 11, die komende woensdag verschijnt, staat een rij-impressie met deze concept car.