Konden we laatst nog melden dat een nieuwe Alpine er niet in zit, nu zijn er weer geruchten dat Renault een andere beroemde naam nieuw leven wil inblazen. Snelle versies van de hatchbacks zouden in de nabije toekomst Gordini gaan heten.

Stephen Norman, marketingdirecteur bij Renault verklaart achter de coulissen bij de Autosalon van Genève dat binnenkort Gordini gaat herleven. Dat weet het Engelse Car Magazine te melden. In 2010 kunnen we al kennismaken met een Gordini-versie van de Twingo. Daarna zijn de Clio en de Mégane-coupé aan de beurt voor zo’n behandeling. Daarmee wil Renault een zelfde marketingstrategie gaan bewandelen als Mini doet met de Coop-typenaam en Fiat doet met de Abarth-modellen.

In tegenstelling tot Alpine gaat het hier dus niet om een apart type, maar om gekietelde versies van bestaande modellen. Ook de kenmerkende blauwe kleur en de witte strepen over de carrosserie keren terug. Ook wordt er gesproken over een raceklasse met Gordini.

Gordini begon als sportautobouwer. Nadien is het merk ingelijfd door Renault en is in de jaren '60 en '70 met die naam een aantal sportieve modellen verschenen.

De aankondiging van Renault komt kort na het bericht dat een nieuw model Alpine door de crisis is geschrapt. Dat had een sportauto moeten worden die zijn basis zou delen met een opvolger van de 200SX van zustermerk Nissan. Beide modellen zijn nu afgeschoten al vertelt de Renault-woordvoerder dat het project ‘in de ijskast’ is gezet.