Importeur Van der Kooi heeft de prijs van de nieuwe Lotus Evora bekendgemaakt. Of het nu aan de koers van de pond ligt of niet, feit blijft dat de vanafprijs ons alleszins meevalt.

Een Evora op Nederlands kenteken kost 79.250 euro. Voor dat geld krijgt u een tweepersoons Evora met een 3,5-liter V6 middenmotor. De 2+2-versie kost u 83.955 euro. Tot de standaarduitrusting behoren voorzieningen als een schakelindicator, stuurbekrachtiging, traction control, geventileerde remschijven, airbags voor bestuurder en bijrijder, ISOFIX kinderstoelbevestiging (alleen op de 2+2), ABS, elektrische, verwarmde buitenspiegels, centrale portiervergrendeling met afstandsbediening en elektronische kofferklepopening en LED-achterlichten.

De 280 pk sterke V6 zorgt in combinatie met een leeggewicht van 1.350 kilogram voor imposante prestaties. De sprint naar 100 kilometer per uur kost de Evora vijf seconden, de topsnelheid bedraagt 260 kilometer per uur. Lotus gaat jaarlijks 2.000 Evora’s bouwen. De eerste 250 exemplaren hebben al een koper gevonden. Ook in Nederland zijn er al enkele orders geplaatst, aldus Van der Kooi.