Dat alle autofabrikanten op de bespaarstand staan en dat ze alleen nog maar geïnteresseerd zijn in kleine modellen, betekent niet dat we verstoken zullen zijn van leuke auto’s. Kijk maar naar deze cabrio versie van de Twingo.

Een mooie vangst voor onze spionagefotograaf. Hij loopt in het noorden van Scandinavië een prototype voor de Renault Twingo CC tegen het lijf.

Al sinds de komst van de nieuwe Twingo gaan er geruchten over een dakloze variant en dit is het bewijs dat die roddels kloppen.

Vertraging

Ook deze nieuwe Renault ontkomt niet aan een beetje vertraging door de economische situatie. Aanvankelijk had Renault hem al klaar willen hebben voor de komende mooie maanden, maar dat gaat dus een paar maanden langer duren.

De tweezitter neemt het op tegen auto’s als de Opel Tigra Twin Top en de Peugeot 207 CC. Het grote verschil is dat de Renault een maat kleiner is – de Twingo immers een auto uit het A-segment, waar zijn rivalen afkomstig zijn uit het B-segment.

Renault wil van de Twingo CC een van de goedkoopste cabriolets op de markt maken. Bijzonder aan het kleintje is dat de hardtop uit één stuk bestaat.

Normale coupécabriolets hebben een dak uit twee of drie delen. Waarschijnlijk is aan dit innovatieve systeem we de de ietwat plompe achterkant te wijten. We zijn benieuwd naar het eindresultaat en hopen op een slanker achterste.