AMSTERDAM - Chevrolet komt met een geheel nieuw model na de Aveo. Eind 2007 werd de Chevrolet Kalos nog vervangen door dezelfde Avea, toen betrof het slechts een ingrijpende facelift.

Nadat het model de Kalos heeft opgevolgd, hebben we er weinig meer van gehoord. Hoog tijd dus voor een geheel nieuw model. Dat moet deze auto worden. Hij rijdt nog zwaar gecamoufleerd rond, maar ziet er veelbelovend uit.

Chevrolet zit met zijn nieuwe modellen tussen de segmenten. De nieuwe Cruze twijfelt of hij valt in de C- of de D-klasse. En bij de eerste blikken op de Spark in Genève blijkt dat ook die auto een maatje groter is dan wat we gewend zijn in het A-segment. Deze nieuweling is dus ook geen zuivere B-segmenter. Hij is duidelijk een maatje groter.

Release

Welke naam de nieuwe Chevrolet krijgt, is nog onduidelijk. Ook wanneer we het nieuwe model mogen verwachten, weten we nog niet. Toch rijdt hier een prototype rond dat al ver gevorderd is. Wij zullen niet verbaasd zijn als we ‘m al in het najaar op de IAA in Frankfurt op een draaischijf zullen zien.