AMSTERDAM - De Mazda 3 MPS en de Renault Mégane RS, komen pas na de zomer op de markt. Dat werd bekend op de autobeurs in Genève.

De Mazda 3 MPS komt volgens de importeur pas na de zomer op de markt. De 260 pk sterke MPS is de imagobooster van het merk, want van de 2 en 6 staan voorlopig geen MPS-varianten op het programma.

Aan het vermogen van de 2.3 DISI Turbo is ten opzichte van de laatste MPS niets gewijzigd. Het blok levert 260 pk bij 5.500 toeren. Wel heeft Mazda het model iets zuiniger weten te krijgen, het scheelt een halve liter benzine per 100 kilometer. Gemiddeld verbuikt de Mazda 3 elke 100 kilometer 9,2 liter op.

Clio RS in juni

De Renault Mégane RS knalt in oktober de Nederlandse showrooms binnen. Met zijn tot 250 pk opgefokte 2.0 turbo is hij een regelrechte concurrent van de Mazda 3 MPS. Wie zo lang niet wachten kan en toch een snelle Renault hatchback wil, kan in juni de vernieuwde Clio Renault Sport, die met een vermogen van 200 pk ook nog eens 3 pk meer heeft dan voorheen, in ontvangst nemen.