Speciaal voor de Autosalon van Genève keert de merknaam Frazer Nash even terug. Hij wordt gebruikt voor een experimentele hybride auto die is ontworpen door Giugiaro.

Het Engelse merk Frazer Nash maakte auto’s van de jaren ’20 tot de jaren ’50. Speciaal voor de Zwitserse autobeurs is er weer een auto met die merknaam gebouwd. Deze hybride is de snelste in zijn soort.

De Frazer Nash Namir is bedoeld als etalage voor de techniek van Frazer Nash Research. Dat bedrijf heeft de naam geadopteerd en is gespecialiseerd in het ontwikkelen van hybride-systemen voor onder meer auto’s.

Tijger

Het is niet de bedoeling dat er binnenkort meer auto’s worden gebouwd met de illustere merknaam. Voor ontwerpen van de Namir, dat Arabisch is voor tijger, is Fabrizio Giugiaro verantwoordelijk.

Giugiaro ontwierp de koolstofvezel carrosserie die samen met de achterwielophanging slechts 110 kilo weegt. De Frazer Nash is een zogenaamde seriehybride. Hij heeft vier elektromotoren en een rotatiemotor die dient als hulpmotor om de accu’s op te laden.

Acceleratie

De Namir gaat in 3,5 seconden van 0 naar 100 km/u en vanuit stilstand naar 200 km/u in 10,4 seconden. Als topsnelheid wordt 300 km/u genoemd.

Frazer Nash geeft een verbruik op van één liter brandstof op 39 kilometer en een CO2-uitstoot van 60 gr/km. Met zijn vijftig liter tank heeft de auto dus een actieradius van 2.000 kilometer.