Wanneer met een Veyron rondrijdt in Abu Dhabi is de kans aanwezig dat je bij het stoplicht naast zo’n zelfde auto komt te staan.

Om dat te voorkomen, kan tuner Mansory de Veyron de Linea Vincerò-behandeling geven.

Dan glimt die van jou in elk geval altijd het meest.Mansory heeft voor de Bugatti Veyron het Voncerò-pakket klaar.

Het wordt verkocht door Mansorys partner in het Middenoosten: Prestige Cars Abu Dhabi. Daarmee krijgt de auto een opvallende facelift. De spatborden aan de voorzijde zijn anders dan bij het standaard model, de voorklep is korter en er is een opvallende onderspoiler.

Verder zijn er zijskirts en grotere koelsleuven. Voor de achterzijde heeft Mansory een diffusor ontwikkeld. De koeling en het uitlaatsysteem van de quad-turbo W16 is aangepast en daarmee is het vermogen opgevoerd tot 1.109 pk. De maximale trekkracht is 1.310 Nm.

LED-licht

De LED-lichtjes van de dagrijverlichting hebben een andere opstelling gekregen en staan in een V-vorm zodat voorbijgangers altijd weten dat ze met een Vincerò te maken hebben.

Ook in het interieur is gebruik gemaakt van LED-techniek dat zorgt voor een zachte gloed in het binnenste van de Bugatti zodat er een comfortabele sfeer heerst en bovendien de koolstofvezel details mooi uitkomen.

Turandot

Mansory ontleent de naam uit Puccini’s opera Turandot, waar Vincerò staat voor de overwinning. Bovendien heeft de plot te maken met het Persische verhaal van duizend-en-één nacht. Dat is een mooie verwijzing naar het standaard vermogen van de Veyron. Bovendien bestaat de opera uit drie delen. Daarin ziet Mansory eveneens een goede link naar hun nieuwe schepping, want ook het Linea Vincerò-pakket is maar beperkt beschikbaar.