Begin je al een beetje scheel te zien van al het Genève-nieuws van de afgelopen dagen? Dan gaan we gauw door het nieuws van de IAA in Frankfurt, de najaarbeurs van 2009. Mercedes werkt hard om daar de SLS AMG vleugeldeur neer te zetten. Daimler geeft zelf foto’s vrij van de testritten met de nieuwe sportauto.

Binnenkort is het afgelopen met de Mercedes SLR. Om die leegte op te vullen, die hij achterlaat, wordt de SLS AMG ontwikkeld – al komt die een stuk lager in de markt dan zijn barokke voorganger. Mercedes heeft al bevestigd dat die SLS gaat heten en vleugeldeuren krijgt.

De auto wordt ontwikkeld in nauwe samenwerking met huistuner AMG. De motor wordt een ongeblazen 6,2 liter V8 met 571 pk en een maximale trekkracht van 650 Nm. De wielbasis is zo’n 2,70 meter. De motor zit achter de vooras en is gekoppeld aan een nieuwe zeventraps versnellingsbak met dubbele koppeling. Als gewicht geeft Mercedes voorlopig 1.620 kilo op.

De SLS krijgt flink wat racegenen. Zo is er een launch control aan boord waarmee de SLS in 3,8 seconden van 0 naar 100 km/u knalt. De topsnelheid moet uitkomen op zo’n 315 km/u.