AMSTERDAM - Aston Martin voegt een tweede merk toe aan zijn portfolio. Lagonda is weer onder het stof vandaan gehaald en vandaag wordt de concept car onthuld.

Aston Martin viert het honderdjarige bestaat van Lagonda met de komst van deze Lagonda Concept. Het is de voorbode van een productiemodel dat in 2012 verschijnt.

De showauto is een avantgardistisch vormgegeven SUV-achtige model met vierwielaandrijving en vier zitplaatsen. Hij is ontworpen onder leiding van Marek Reichman.

Reisauto

Het grote verschil tussen een Aston Martin en een Lagonda moet zijn dat die eerste een rijdersauto is en die tweede een reisauto. “Een Aston Martin moet je rijden, een Lagonda heeft een bestemming nodig,” vertelt Aston Martin-baas Ulrich Bez.

Met Lagonda wil Aston Martin zich wereldwijd profileren. Vooral op de groeimarkten zoals Rusland, Zuid-Amerika, China en India zijn er hoge verwachtingen voor het merk.

Milieubewust

Het merk zal zich gaan bezighouden met alternatieve energie zoals biobrandstoffen, hybride systemen en diesels.

De laatste auto’s onder de merknaam Lagonda werden gebouwd tussen 1974 en 1976. Daarna werd de naam gebruikt als typeaanduiding voor een vierdeurs Aston Martin.