Audi had ‘m tot op de persdag van Genève onder de pet willen houden, maar de tamtam gooide bij de TT Roadster roet in het eten.

De TT RS krijgt de beschikking over een vijfcilinder turbomotor met een cilinderinhoud van 2.480 cc. Het blok levert een vermogen van 340 pk, dat via een nieuwe zesversnellingsbak naar alle vier de wielen gaat.

De super-TT als Coupé kan van 0 tot 100 kilometer per uur in 4,6 seconden, de nieuwe Roadster doet hier 0,1 seconden langer over.

De topsnelheid ligt standaard op 250 kilometer per uur maar kan, indien gewenst, door Audi verhoogd worden tot 280 kilometer per uur.

Verschil

De TT RS onderscheidt zich van andere TT's door een Sport-knop, die voor een betere gasrespons en een sportiever uitlaatgeluid zorgt. Ook zijn er grote velgen, tot 20' inch, verkrijgbaar.

Daarnaast verschilt het uiterlijk ook met oudere modellen. De voorspoiler mondt uit in een splitter, de luchtinlaten hebben diamantvormige inzetten en er is een grille met matte aluminium-look. Achter zijn er de twee karakteristieke ovale uitlaatpijpen, een opvallende achterspoiler en een diffusor.

Levering

De Audi TT RS beleeft z’n publieksdebuut op de Autosalon van Genève. Vanaf maart kunnen de kopers hun orders plaatsen en in de zomer vinden de eerste exemplaren hun eigenaar.