We wisten inmiddels al hoe de Exeo ST eruit gaat zien, maar we hebben inmiddels wat meer details voor u. Verwacht niet te veel bijzonderheden, het lijkt allemaal veel op wat we al kennen van de sedan.

Net zoals zijn station-broer is de Seat Exeo ST gebaseerd op de Audi A4 van de vorige generatie, is wat je bij de ST misschien nog wel beter ziet dat bij de sedan. Om met de verschillen te beginnen: de ST heeft een langere koets, hij meet van 4,666 meter. Uiteraard nam ook de bagageruimte toe, je hebt nu de beschikking over 442 liter.

Vermogen

Het motorengamma is exact gelijk aan de sedan: de 1.6-liter benzinemotor met een vermogen van 102 pk , de 150 pk sterke 1.8 TSI en de 200 pk sterke 2.0 TSI aan de benzinekant, en de 2.0 TDI commonrail aan de dieselkant. Die laatste is leverbaar met drie vermogens: 120, 143 en 170 pk.

Alle modellen zijn uitgerust met een handgeschakelde zesversnellingsbak, terwijl voor de 2.0 TSI benzinemotor een Multitronic-automaat in de pijplijn zit.

Net als de sedan wordt de Exeo ST leverbaar in drie uitvoeringsvarianten: Reference (o.a. klimaat controle, ESP) , Style (16 inch lichtmetaal, licht- en regensensor)en Sport (sportonderstel, 17 inch wielen).