Mitsubishi heeft zich al enige jaren geleden gestort op elektrische auto’s. Nu is de tijd rijp voor een compacte sportauto. Er zijn leuke dingen mogelijk met EV’s.

Mitsubishi toont een concept car voor een elektrische sportauto. Het is er weer eentje in een rij van elektrische studiemodellen.

De i MiEV Sport Air gebruikt de nieuwste technieken. Daarmee is het gewicht beperkt gebleven tot 940 kilo. Het lithium ion-accupakket ligt onder de vloer en weegt 200 kilo. De elektromotor en de omvormer hebben een plek onder de bagageruimte.

De i MiEV Sport Air is niet langer dan 3,65 meter en heeft een wielbasis van 2,55 meter. Aan boord is plek voor vier personen. Het dakpaneel is afneembaar en is voorzien van een zonnepaneel. De carrosseriepanelen zijn allemaal van kunststof. Een op een vliegtuigcockpit geïnspireerd ontwerp van het dashboard, moet de inzittenden een sportief gevoel geven.

Met zijn 60 kW elektromotor, die een maximale trekkracht heeft van 230 Nm haalt de auto 200 km/u en is de actieradius 200 km. De kleur tot slot, is een knipoog naar blauwe luchten.