De Ford Iosis Max concept is een studiemodel van Ford dat voorafgaat aan de komst van een kleine mpv die onder meer de Opel Meriva moet gaan beconcurreren. We gokken dat hij B-Max gaat heten. Maar eerst is er deze showauto.

De Ford Iosis Max concept is een studiemodel voor een ruimte-auto. Ford kan er alle nieuwe mpv-ideeen in kwijt. Zo is er een kofferbak die in delen opent, zodat er ook in bijvoorbeeld een krappe parkeergarage bagage kan worden geladen. Onder de stoelen is eveneens veel bergruimte gecreerd.

Het ontbreken van en B-stijl zorgt voor een bijzonder ruimtelijk effect. Verder spreekt Ford over een ‘zwevende’ C-stijl. Die heeft eveneens een aerodynamische functie.

Een overdadig gebruik van glas zorgt voor een bijzonder licht interieur. Ford heeft het zelf over een coupe-achtig uiterlijk. Met zijn grote grille past de Iosis Max concept prima tussen zijn moderne familieleden. 

Motor

De motor is een 1,6-liter Ecoboost motor die 180 pk heeft. Hij is gekoppeld aan een start-stop-systeem. Daardoor blijft de CO2-uitstoot beperkt tot 125 gr/km. In 2010 gaan we meer horen van deze nieuwe generatie motoren. Ook het start-stop-systeem gaat dan in productie.

Om het interieur licht te houden, is gebruik gemaakt van plexiglas, koolstofvezel en nylon. De console heeft eveneens de functie van touchscreen.

Vanuit daar kunnen dus zonder knoppen vele functies worden bediend. Opnieuw heeft Ford voor de indeling van het interieur inspiratie gezocht bij mobiele telefoons. 

LED-techniek

De concept car wordt gecompleteerd door flink veel LED-techniek en lekker grote 19 inch wielen. De zijspiegels zijn ingeruild voor videocamera’s en de uit twee delen bestaande motorkap moet het studiemodel uitermate veilig maken voor voetgangers.