Skoda voegt een nieuwe modellijn toe aan de catalogus. Het de SUV-achtige Yeti, die is vernoemd naar de verschikkelijke sneeuwman, die in de buurt van Nepal schijnt rond te waren.

De Skoda Yeti is de vijfde modellijn van Skoda. Het is en 4,20 meter lage vijfdeurs, die hoog op de poten staat en op flinke 17 inch wielen staat. Hij vist in de vlug voller wordende vijver van onder meer de Toyota Urban Cruiser en de Kia Soul. Hij biedt een lekker hoge zitpositie. Skoda meldt dat de laadruimte maximaal 1.760 liter. Daarvoor moeten wel de achterste stoelen worden verwijderd. Een afdekhoes en sjorogen horen tot de standaarduitrusting.

De Yeti profiteert van de nieuwste VW-techniek. Hij wordt uitgevoerd met de fonkelnieuwe 1,2-liter TSI met 105 pk en voor wie meer wil, is er de 160 pk sterke 1,8-liter met 160 pk. Dat is een vierwielaandrijver. De diesels zijn een 110 en 140 en 170 pk sterke 2,0-liter TDI. Die eerste is er met voor- of vierwielaandrijving. De sterkste diesels zijn alleen met 4x4 te koop.