Het duurt nog wel even voordat Audi met de RS5 op de proppen komt, maar Abt lijkt de auto eigenlijk bij voorbaat al overbodig te maken. De tuner komt namelijk op de proppen met de AS5-R, een uitermate potente S5.

De AS5-R is gebaseerd op de Audi S5. Door toevoeging van een compressor stijgt het vermogen van de 4,2-liter V8 van 354 naar 510 pk. De sprint naar 100 kilometer per uur kost 4,5 seconden, de topsnelheid bedraagt 292 kilometer per uur. Abt meldt trots dat de CO2-uitstoot slechts 0,56 gram per pk bedraagt, een slimme manier om de iets minder politiek correcte CO2-uitstoot van 286 gram per kilometer te melden.

Abt monteert remmen met een diameter van 380 millimeter, die zorgen voor een duidelijk betere vertraging. De aangepaste wielophanging zorgt voor een beter weggedrag. Directeur Christian Abt belooft een auto die zowel op het circuit als tijdens de langere ritten op de Autobahn uitblinkt. Een voorspoiler, een skirt achter en een uitlaatsysteem met vier eindpijpen tonen de intenties van de AS5-R. Voor de poseurs is er 20 inch lichtmetaal. De Duitse tuner onthult de AS5-R op de Autosalon van Genève. De prijs van het pk-monster is nog niet bekend.