Het is moeilijk de verschillen te zien tussen de concept versie van de Golf GTI en de productieversie er van. Als onze ogen ons niet bedriegen, staat hier de definitieve Golf VI GTI. Op de Autosalon van Geneve wordt die onthuld.

Bij een nieuwe generatie Golf hoort natuurlijk ook een GTI. Volkswagen heeft vorig jaar, in het kielzog van de Golf VI, op alle beurzen al een concept car getoond en alle mogelijk informatie er bij gegeven. Dit zou de definitieve versie moeten zijn. Dat wordt bewezen door de koplampen, die precies gelijk zijn aan die van de Golf VI. Toch hebben we op de tuningbeurs in Essen ook een soortgelijke rode GTI zien staan, waarvan door VW bij hoog en bij laag werd beweerd die nog een concept versie zou zijn.

Deze foto’s gaan rond op internet en krijgen het predikaat ‘de echte nieuwe GTI’. Als bron wordt de Engelse VW-importeur genoemd. En het wordt tijd dat de echte GTI eens opstaat, want al in het voorjaar moet de productie starten. Het specificaties weten we al: de nieuwe GT krijgt 210 pk en de sprint van 0 naar 100 km/u gaat in 7,2 seconden. De topsnelheid is 239 km/u. Daarna zit er nog wat in het vat. VW heeft al aangekondigd dat van de nieuwe generatie Golf geen R32 verschijnt. Wel komt er een R-versie van de GTI die het tot 270 pk schopt.

Zoals gezegd start de productie van de nieuwe Golf GTI in het voorjaar. In de zomer is hij dan te koop. Fijn gevoel toch, als de familie weer compleet is?