Bij Abt zijn ze klaar met de opleukpakketten voor de Volkswagen Golf VI. Alle turbomotoren zijn getuned en ook aan de aankleding is gedacht.

De 1.4 TSI twincharger gaat van 160 naar 210 pk, hoeveel het koppel toeneemt en wat de Abt Golf met dit vermogen presteert, vermeldt de tuner nog niet. Het minder krachtige broertje, de 1.4 TSI met alleen een turbo, gaat er eveneens flink op vooruit. Deze versie levert standaard 122 pk, met een Abt-motormanagement perst de TSI er 160 pk uit.

Bij Abt zinspelen ze ook al op de 2.0 TSI die later dit jaar opnieuw de Golf GTI gaat aandrijven. Die levert in de zesde generatie van de hatchback 210 pk, maar na de Abt-behandeling bedraagt het vermogen 240 pk. Overigens haalt de Zuid-Duitse tuner dat vermogen nu reeds uit de Golf V GTI. Zo komt de tuning van de Golf GTI Limited Edition ook bij Abt vandaan.

Dieselrijders moeten zich in de Golf VI nog steeds tevreden stellen met 140 pk, want de krachtiger 2.0 TDI is nog niet leverbaar. Maar ook aan hen is gedacht. De 2.0 TDI wordt door Abt aan 170 pk geholpen, net zo veel als Volkswagen zelf uit de tweeliter diesel kan halen.