Hyundai Tucson: SUV van het eerste uur

Ooit was de Hyundai Tucson hét model in de klasse van de kleine SUV’s. In de loop van de jaren is hij ondergesneeuwd door de heftige concurrentie. Maar Hyundai slaat terug.

Aan het einde van dit jaar of het begin van 2010 staat het nieuwe model klaar.

Toen de SUV-hype nog in de kinderschoenen stond, was de Hyundai Tucson een van de eerste auto’s van dit type die voor een groot publiek bereikbaar was.

In het topjaar werden bijna 5.500 Tucsons verkocht. Vorig jaar was dat nog niet de helft dus is het tijd voor een nieuw model.

Spionagefoto's

Dit zijn de eerste spionagefoto’s van de geheel nieuwe Tucson die wordt onderworpen aan koudetests. De auto wordt helemaal ontwikkeld in Rüsselsheim, waar Hyundai en Kia in de achtertuin van Opel hun hoofdkantoor hebben.

Aan het einde van 2009 of het begin van 2010 brengt Hyundai zijn nieuwe ster op de markt. Dan hebben de VW Tiguan en zijn kompanen er een geduchte concurrent hij.

De Tucsons Kia-evenknie, die Sportage heet, zal nog een tijdje op zich laten wachten. De nieuwe Hyundai komt er alleen met viercilinders; een zescilinder is uit de tijd verklaard door de Koreanen.

Hyundai Tucson

Deel deze foto via:

Terug naar slideshow

Tip de redactie