Russen hebben een oogje op SsangYong

Het Russische Sollers bouwt al SsangYongs in licentie. Nu zitten ze achter de volledige productierechten van de Koreaanse fabrikant aan.

Sollers probeert de productierechten van SsangYong binnen te halen. Sinds dinsdag ligt de productie van het merk in Korea stil omdat enkele toeleveranciers wegens een dreigend bankroet geen onderdelen meer leveren.

“Sollers wil geheel onafhankelijk van het Koreaanse bedrijf SsangYongs in Rusland gaan bouwen", verklaart het Russische bedrijf tegenover persbureau Reuters.

Een prijs die het wil betalen voor de productielijnen, wordt niet genoemd. Sollers bouwt al de Rexton en de Kyron in Rusland. Daarvan zijn er vorig jaar 16 duizend stuks verkocht.

Uitspraak

SsangYong heeft vorige week in Korea bescherming aangevraagd tegen bankroet. Aan het begin van de volgende maand doet de rechter uitspraak of het bedrijf failliet wordt verklaard of dat er een forse herstructurering moet plaatsvinden.

Sinds dinsdag ligt de productie in Pyeongtaek stil. In Nederland kan SsangYong voorlopig nog als vanouds door. Alle modellen kunnen nog uit voorraad worden geleverd.

Tip de redactie