Binnenkort is er belangrijke familie-uitbreiding bij Peugeot. Dan komt de midi-mpv 3008 om het de C4 Picasso en de Scénic lastig te maken. Om dat voor elkaar te krijgen, moet er natuurlijk ook een ‘Grand’ 3008 komen.

De Peugeot 3008 hebben we dankzij een oplettende lezer al in vol ornaat laten zien. Dat was de ‘korte’ vijfzitter.. Om de concurrentie met die andere Fransen goed aan te kunnen, moet er natuurlijk ook een lange versie komen.

Die ‘Grand’ 3008 is hier betrapt door onze spionagefotograaf terwijl hij zijn eerste stapjes in de sneeuw zet tijdens koudetests in het hoge noorden.

Zevenzitter

Net als de Grand Picasso van Citroën en de Grand Scénic van Renault, wordt deze Peugeot een zevenzitter. Tot zijn concurrenten behoort natuurlijk ook hagelnieuwe Nissan Qashqai +2, die weer is verwant aan de Scénic. Technisch is hij zwaar gestoeld op de C4 Picasso, waarvan deze nieuwe Peugeot immers direct is afgeleid. Ga er vanuit dat de motoren en versnellingsbakken eender zullen zijn.

De 3008 verwachten we op de Autosalon van Genève. Daarna komt hij gauw op de markt zodat Peugeot eindelijk eens een vuist kan maken in het midi-mpv segment. De versie met de lange wielbasis verwachten we op de autoshow in Frankfurt, die komende september wordt gehouden. Met een beetje geluk, is hij nog voor het einde van het jaar op de markt.

De typenaam 3008 wordt al vanaf de eerste geruchten over de 308 mpv genoemd. Peugeot geeft aan dat die naam echter nog helemaal niet vastligt. Voorlopig houden we die aanduiding dus aan als werktitel.